راهنمای انجام اصلاحات مدنظر داور مجله و ۱۰ قدم عملیاتی آن
وقتی که مقاله را نگاشته و برای مجلهای جهت چاپ ارسال میکنید بیشک دریافت اصلاحات داوران مجله اجتنابتاپذیر خواهد بود. اما، دریافت اصلاحات مقاله برای پژوهشگران یک بار اضافی نیست، بلکه بهترین زمان برای یادگیری نکات جدید در حوزه مقاله نویسی است. پژوهشگران تمامی علم مقاله نویسی خود را از اساتید و کتابهای مقاله نویسی یاد نمیگیرند بلکه آنها حین دریافت اصلاحات داوران مجله، بهترین و کم یابترین نکات مقاله نویسی را یاد میگیرند. در این مطلب که با عنوان راهنمای انجام اصلاحات مدنظر داور مجله و ۱۰ قدم عملیاتی آن ارایه شده است قصد آن داریم که با معرفی ۱۰ قدم اساسی، مرحله بازبینی و اصلاح مقاله را کمی حرفهای تر نماییم تا به واسطه آن پژوهشگران بتوانند بالاترین استفاده ممکنه را از این مرحله انجام دهند. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.
راهنمای انجام اصلاحات مدنظر داور مجله و ۱۰ قدم عملیاتی آن
۱- نامه ادیتور مجله را با دقت بخوانید.
اول باید مطمئن شوید که ادیتور مجله به شما اصلاحات ارایه داده یا اینکه مقاله شما را کلاً رد کرده است. یکی از حالات زیر برای نامه ادیتور متصور است:
الف) مقاله بدون هیچگونه درخواست بازبینی رد شده است
ب) پذیرش مشروط به شکلی که شما حتماً می بایست تغییرات اندکی در مقاله ارایه دهید.
ج) پذیرش مشروط به شکلی که تغییرات کلی باید در مقاله اعمال شود.
بر اساس، هریک از پاسخهای ادیتور، شما میبایست مقاله خود را مورد بازبینی قرار دهید، به استثنای مورد اول که مقاله شما از دیدگاه مجله رد شده است (پاسخ های احتمالی ادیتور مجله به مقاله و بررسی انواع آن).
۲- فایل اکسلی برای یاد داشت اصلاحات باز کنید.
هر اصلاحی که ادیتور مجله از شما درخواست کرده را در فایل اکسل وارد نمایید و در مقابل آن توضیحی برای نحوه برطرف سازی آن اصلاحیه بیاورید. به این مفهوم که هر اصلاحیه را چگونه رفع نمودید.
۳- تمامی کامنتها و پیشنهادات داوران مجله را استخراج کنید.
این کار به شما امکان آن را خواهد داد که اولاً مشکلات موجود در مقاله را به خوبی درک کنید، و ثانیاً در کارهای آتی خود توجه زیادی به آن نکات انجام دهید. شما میتوانید این پیشنهادات را در همان فایل اکسل قبلی یاد داشت و استخراج کنید. بعد از گذشت چند مدت و ارسال مقالات مختلف به مجلات مختلف شما دارای گنجینهای از پیشنهادات و اصلاحات ناب و کارردی داوران خواهید شد که در نگارش مقالات جدید فوق العاده به درد شما خواهد خورد.
۴- تمامی پیشنهادات و داوریها را طبقه بندی کنید.
احتمالاً دو داور مقاله شما را مورد بررسی قرار دهند و هر کدام نکات متفاوت یا مشابهی را مطرح سازند. یکی از بهترین تجارب ما این است که در این هنگام شما باید اصلاحات و پیشنهادات را بر اساس بخش های مختلف مقاله طبقه بندی کنید. برای مثال، اصلاحات مربوط به چکیده، مقدمه، روش، نتایج و بحث و نتیجهگیری. با انجام چنین کاری بسیار بهتر خواهدی توانست آنها را رفع نمایید.
۵- تصمیم بگیرید که چگونه به اصلاحات و پیسنهادات داوران و ادیتور مجله جواب خواهید داد.
بدون شک، شما میبایست به تمامی اصلاحات و پیشنهادات داوران و ادیتور پاسخ دهید. گاهاً احتمال دارد که داور متوجه یک موضوعی نشده است و به اشتباه ایرادی را به مقاله شما وارد نموده است. شما میبایست اولاً سوالات و اصلاحات را لیست بکنید، سپس دقیق توضیح بدهید که چه کاری برای رفع انها کردهاید و در پایان این فایل را به همراه مقاله اصلاح شده به مجله ارسال نمایید.
۶- وقتی برای ادیتور نامه مینویسید میتوانید از فایل اکسلتان استفاده کنید.
برای نامهای که در مورد ۵ به آن اشاره شد، بهتر است شما از فایل اکسلتان استفاده کنید. در فایل اکسل به صورت دقیق و جزء به جزء موارد و ایرادات را نگارش کردهاید. بر اساس عناوین و تیترهایی که برای اصلاحات نوشتهاید، سعی کنید دقیقاً اقدامات لازم برای رفع هریک از آنها را در این نامه ذکر کنید تا چیزی از قلم نیفتد (۵ توصیه مهم ادیتور مجلات قبل از ارسال مقاله به مجله).
۷- برای انجام اصلاحات برنامه و استراتژی داشته باشید.
معمولاً بدین شکل است که برای انجام اصلاحات میبایست از موارد ریزتر شروع کنید. شاید داور مجله از شما خواسته باشد مقدمه مقاله را به صورت کلی بازنویسی کنید. خوب انجام این کار واقعاً سخت و طاقت فرساست. اما وقتی موارد ریزتر حل و فصل میشود و فقط یک مورد میماند انگیزه برای اتمام بیشتر میشود.
۸- بازبینی مجدد را فراموش نکنید.
حتی اگر شما یک مورد از اصلاحات را اگر فراموش کرده باشید این تردید در ذهن ادیتور مجله به وجود خواهد آمد که احتمالاً موارد دیگر هم فراموش شده است و مقاله را مجدداً برای اعمال بازبینی خواهد فرستاد. بنابراین، در رفع تمامی موارد ذکر شده سهل انگاری نکنید. در آخر بازبینی کنید تا ببینید موردی از قلم نیفتاده باشد.
۹- بعد از اتمام اصلاحات، مقاله را مجدداً بازخوانی کنید.
تصور کنید که فارغ از نکات داوران و ادیتور مجله، یک خواننده صرف هستید که تصمیم دارید مقاله را بخوانید. بازخوانی مقاله در تمامی دورههای قبل از چاپ باعث خواهد شد که شما آخرین ایرادات را نیز رفع کنید.
۱۰- مقاله را مجدداً سابمیت کنید.
به محض اینکه از انجام تغییرات به صورت دقیق مطئمن شدید، مقاله را به همراه نامهای که در جهت شفافسازی انجام اصلاحات نگاشتهاید به مجله ارسال کنید (سابمیت مقاله و چک لیست کاربردی برای انجام دقیق آن).
در نظر داشته باشید که هرچند دیدن اصلاحات زیاد بعد از اینکه شما ماهها روی مقالهتان کار کردهاید ناراحت کننده است اما این نکته را در نظر داشته باشید ارایه اصلاحات و انجام اصلاحات برای مقاله تجربه یادگیری بینظیری را به شما خواهد داد.
دیدگاه خود را ثبت کنید