افیلیشن یا وابستگی سازمانی (Affiliation) در مقاله و آشنایی با آن

افیلیشن یا وابستگی سازمانی (Affiliation) و آشنایی با آن

در این مطلب سعی داریم به بررسی مطلبی با عنوان افیلیشن یا وابستگی سازمانی (Affiliation) و آشنایی با آن بپردازیم. افیلیشن یا وابستگی سازمان که مترادف انگلیسی آن عبارت است از Affiliation معمولاً در تمامی مقالات جز الزامی می‌باشد که معمولاً بلافاصله بعد از نام نویسندگان اصلی مقاله درج می‌گردد. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید تا با نکات مهم و ضروری در حیطه نگارش افیلیشن یا وابستگی سازمانی آشنا گردید.

افیلیشن یا وابستگی سازمانی (Affiliation) و آشنایی با آن

منظور از افیلیشن وابستگی آکادمیک یا سازمانی هریک از نویسندگان مقاله می‌باشد. بهترین حالت ممکن این است که در تهیه افیلیشن نویسندگان به رتبه دانشگاهی و یا مسئولیت اجرایی آنها و یا بالاترین مدرک تحصیلی آنها اشاره بشود. انتخاب صحیح نام دانشگاه و دپارتمان و گروه نیز بسیار مهم است. فرض کنیم مقاله‌ای دو نویسنده دارد و که هردوی آنها عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و استادیار گروه روانشناسی هستند. توجه شود که در نگارش افیلیشن از جزء به کل خواهیم رفت (۳ اشتباه رایج پژوهشگران در ذکر مشخصات فردی در مقاله ).

ابتدا از چپ به راست مدرک تحصیلی یا درجه آکادمیک نویسنده را می‌آوریم. سپس نام واحد را می‌آوریم و سپس نام گروه و نام دانشکده و نام دانشگاه را خواهیم آورد. در انتها نیز شهر و نام کشور مشخص خواهد شد. در زیر یک نمونه از افیلیشن آمده است.

استادیار، دانشکده روانشاسی و علوم تربیتی، گروه روانشناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

می‌توان قبل از درجه دانشگاهی، عنوان رشته و مدرک را هم ذکر کرد. مثلاً از عبارتی نظیر دانشجوی کارشناسی ارشد، یا دکترا، استفاده کنید.

حال به مثال دیگری توجه کنید. فرض نمایید نویسنده‌ای وابستگی آکادمیک نداشته باشد و در شرکتی مشغول به کار است اما دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد می‌باشد. در این صورت، می‌تواند افیلیشن خود را اینگونه بنویسد:

کارشناسی ارشد روانشاسی، مدیر منابع انسانی، موسسه اوج دانش، تهران، ایران

 

افیلیشن یا وابستگی سازمانی (Affiliation) و آشنایی با آن : نکات مهم در انتخاب عناوین علمی برای نگارش افیلیشن

نکته اول.

در صورتی که نویسنده دانشجوی دوره دکترا باشد که هنوز امتحان جامع خود را نگذرانیده است روال معمول بر آن است که در افیلیشن خود از عبارت دانشجوی دکترا استفاده کند. در صورتی که آزمون جامع خود را با موفقیت گذرانده است می‌تواند از عبارت Ph.D Candidate استفاده نماید.

نکته دوم.

جهت انتخاب عنوان مناسب برای اعضای هیئت علمی میتوان از معادلهای زیر استفاده کرد. با اینحال در این مورد توصیه می‌شود که نویسندگان طبق قوانین دانشگاه محل کار و روش معمول در آن دانشگاه اقدام نمایند.

عضو هیئت علمی: اگر نویسنده بدون توجه به رتبه دانشگاهی خود بخواهد از این عنوان عمومی استفاده کند، می‌تواند از عبارت faculty member استفاده نماید.

مربی: معادل مناسب برای این کلمه عبارت Tutor است. با اینحال ممکن است نویسنده بسته به روال مرسوم در دانشگاه محل فعالیتش بخواهد از عنوان مدرس و یا عضو هیئت علمی برای معرفی خود استفاده نماید.

مدرس: Lecture

استادیار: Assistant Professor

دانشیار: Associate Professor

استاد: Professor

نکته سوم.

ممکن است برخی از سیستمهای دانشگاهی از عبارات استادیار و دانشیار و استاد استفاده نکرده و مثلا به جای استادیار از کلمه Lecture و بجای دانشیار و استاد از عبارت Senior Lecture استفاده کنند. بنابراین با نوجه به روال مرسوم دانشگاه و قوانین دانشگاه محل کار در انتخاب عنوان دانشگاهی توصیه می‌شود (آشنایی با مفاهیم رایج در چاپ مقاله برای پژوهشگران).

10 پاسخ
  1. علی
    علی says:

    سلام
    برای دانشجو یا کاندید دکتری در حال تحصیل یا انصراف چه Affiliation مناسبه اگر کار علمی، شخصی بوده و به پایان نامه یا دانشگاه محل تحصیل ربطی نداشته باشه؟

    پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      سلام
      اگر در نهاد یا ارگانی کار می کنید می توانید آن نهاد را قید کنید. البته محل کارتان می باید متناسب با رشته تحصیلی تان باشد. نگارش وابستگی سازمانی دانشگاهی به مقاله شما رسمیت می بخشد و توصیه ما این است که چه کاندیدای دکتری درحال تحصیل باشید یا انصراف داده باشید در هر صورت می توانید آدرس دانشگاه فعلی یا قبل از انصراف خود را به عنوان افیلییشن روی مقاله خود قید کنید.

      پاسخ دادن
  2. Mana
    Mana says:

    سلام. آیا امکانش هست که کسی بدون استاد راهنما مقاله ای به چاپ برسونه؟ مثلا کسانی که فارغ التحصیل شدند و دیگه دسترسی به اساتید دانشگاه رو ندارن

    پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      با سلام
      شما برای چاپ مقاله احتیاج به هیچ فرد دیگری ندارید و می توانید خودتان برای نگارش مقاله اقدام کنید و در نهایت مقاله را در مجله ای به چاپ برسانید. نکته ای که گهگاهی اثر گذار است آن است که احتمال دارد وجود یک همکار پژوهشی که دارای رزومه ای درخشان در امر پژوهش است. زمانی که نام چنین فردی در لیست مولفان مقاله قرار گیرد طبیعتاً اعتبار آن مقاله افزایش خواهد یافت و این مساله دید خوبی در پذیرش و چاپ مقاله شما از سوی مجلات خواهد داشت. بنابراین، شما می توانید در صورتی که علاقمند هستید، کار نگارش مقاله را با یک فرد دارای رزومه پزوهشی قوی انجام دهید تا احتمال و شانس چاپ مقاله خود را بالاتر ببرید. لازم به ذکر است این امر صرفا بحث بالاتر بردن شانس چاپ مقاله شماست و یک الزام نیست.

      پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      با سلام
      افلییشن در کل با انتخاب خود مولف مقاله است. منتها برخی از مجلات برخی افلییشن ها را برای مقاله نمی پذیرند که نویسندگان می بایست از استانداردهای آن پیروی کنند.

      پاسخ دادن
  3. مریم
    مریم says:

    در صورتی که فرد فارغ التحصیل شده و وابستگی سازمانی نداردف این قسمت در حین سابیمیت باید با چه گزینه ای پر شود؟ ( بعضی مجلات اجبار در پر کردن این فیلد دارند)

    پاسخ دادن

دیدگاه خود را ثبت کنید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>