تعیین درصد پذیرش و مدت زمان تقریبی داوری مجلات
یکی از سوالات مهم بسیاری از پژوهشگران قبل از ارسال مقاله به یک مجله اینست که تمایل دارند بدانند مجلهای که انتخاب نمودهاند به چه میزان از مقالات دریافتی را پذیرش میدهد و اینکه مدت زمان داوری آنها چقدر طول میکشد. منظور از درصد پذیرش مقاله، نسبت تعداد کل پذیرشهای ارایه شده به تعداد کل مقالات ارسالی به یک مجله است. برای مثال اگر برای مجلهای تاکنون ۱۰۰ مقاله ارسال شده و ۱۰ مقاله از آنها مورد پذیرش قرار گرفته شده است، میتوان گفت نرخ پذیرش آن مجله از زمانی که فعالیت میکند تا کتون ۱۰ درصد بوده است. برخی از پایگاههای علمی برای تعیین درصد پذیرش و مدت زمان تقریبی داوری مجلات روش خاصی را انتخاب کردهاند که عمدتاً برای مجلاتی است که آنها را در پایگاه داده خود نمایه میسازند. دو نوع از این پایگاهها الزویر و اسپرینگر میباشند. این دو پایگاه به صورت کاملاً حرفهای ابزاری را طراحی کردهاند که به پژوهشگران خدمات ارزنده و مفیدی از جمله معرفی مجله، مشخص نمودن درصد پذیرش مقاله در آن مجله و مدت زمان تقریبی داوری مقاله است. در زیر به ذکر روش تعیین درصد پذیرش و مدت زمان تقریبی داوری مجلات در پایگاه علمی الزویر خواهیم پرداخت. البته لازم به ذکر است که ابزار ژورنال فایندری که در این مطلب معرفی گردید صرفاً مجلاتی را نشان میدهد که در پایگاه علمی الزویر نمایه میشوند. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.
+ نامه پذیرش مقاله و سوالات متداول پژوهشگران درباره آن
تعیین درصد پذیرش و مدت زمان تقریبی داوری مجلات
ابتدا وارد سایت journalfinder.elsevier.com شوید. سپس عنوان مقاله و چکیده مقاله خود را در مکانهای مشخص شده وارد نمایید.
در این مثال ما عنوان و چکیده یک مقاله را وارد کردهایم. این مقاله در فیلد روانشناسی بوده و بر این اساس ما گزینه life and health science را انتخاب کردهایم. برحسب رشته خودتان حتما میبایست یکی از گزینههایی که در زیر چکیده مقاله آمده را انتخاب کنید. بعد از آن بر روی گزینه find journal کلیک کنید.
همانگونه که مشاهده میکنید، ابزار جستجوی مجلات پایگاه الزویر ۱۰ مجله را برای این مقاله پیشنهاد داده که ما تصویر دو نتیجه آن را در عکس زیر آوردهایم.
همانطور که عکس فوق نشان میدهد، طول مدت داوری مجله اول که ضریب تاثیر هم ندارد حدود ۱۱ هفته طول میکشد و درصد نرخ پذیرش این مجله ۶۴ درصد است. همچنین، مجله دوم با داشتن ضریب تاثیر ۴/۰۹ در ۴ هفته به صورت میانگین داوری مقالات را ارایه میدهد و نرخ پذیرش آن ۱۷ درصد است.
با توجه به این آمار، پژوهشگران میتوانند مجله مورد نظر خود را بسیار سادهتر استفاده کنند. همانطور که مشاهده میشود، مجله اول در مقایسه با مجله دوم ریسک پایین ریجکت شدن را دارد. پژوهشگر باید تخمین بزند که مجله دوم ظاهراً سختگیری زیاد علمی در باره مقالاتی که دریافت میکند اعمال میدارد. این اطلاعات بسیار عالی و ایدهآل هستند تا پژوهشگران با چشم بازتری اقدام به انتخاب و ارسال مقاله خود نمایند.
خسته نباشید مرسی به خاطر این مطلب فوق العاده
بسیار عالی و کاربردی. فقط کاش در مورد آیتم های مختلف آن نیز توضیح داده می شد.
سلام
در مطالب دیگر وب سایت در مورد سایر آیتم های فرایند پذیرش مقاله، داوری مقاله و چاپ مقاله مطالب مختلفی ارایه شده است.
تشکر ویژه بخاطر مطالب بسیار عالیتون سبک نوشتاری روان و شیرین و مختصر و مفیدتون من رو ساعتها بی وقفه سرگرم مطالعه کرد …
سپاسگدارم