چگونه جستجوی منابع علمی را در اینترنت دقیق انجام دهیم؟

چگونه جستجوی منابع علمی را در اینترنت دقیق انجام دهیم؟

بسیاری از پژوهشگران برای نگارش مقاله و چاپ و انتشار آن امروزه منابع مورد نیاز خود را از اینترنت جستجو می‌کنند و مراجعه به کتابخانه‌ها و جستجوی آنها در کتب فیزیکی بسیار اندک شده است. از سوی دیگر پژوهشگرانی که می‌خواهند منابع خود را از درون کتابهای فیزیکی پیدا کنند با مشکلات مختلفی اعم از عدم دسترسی به این منابع مواجه می‌شوند. برحسب تجربه، پژوهشگران و دانشجویانی که برای انجام پروژه پژهشی اعم از مقاله یا پایان نامه اقدام نموده‌اند در آغاز هیچ اطلاعی از روشهای جستجوی منابع در اینترنت ندارند و یا مهارت آنها در این کار بسیار محدود می‌باشد. در اینجا قصد داریم با پاسخ به سوال چگونه جستجوی منابع علمی را در اینترنت دقیق انجام دهیم؟ به ارایه سه راهکار خوب برای این دسته از پژوهشگران و دانشجویان بپردازیم (بیشتر بخوانید: ۱- چگونه برای نگارش مقاله یا پایان نامه ادبیات پژوهشی جدید جستجو کنیم؟ ۲- یک روش ساده برای دسترسی سریع به منابع مرتبط با پژوهش).

چگونه جستجوی منابع علمی را در اینترنت دقیق انجام دهیم؟

۱- به جای استفاده از کلمه از یک عبارت استفاده کنید و آن عبارت را در داخل دابل کوتیشن ” ” قرار دهید. با قرار دادند کوتیشن در اول و آخر یک عبارت به موتور جستجو (مانند موتور جستجوی گوگل، یاهو و …) دستور می‌دهید که:۱- هر صفحه اینترنتی که در آن عبارت تایپ شده شما وجود دارد را برای شما نشان دهد ۲- نتایج جستجو را برحسب دقیقاً همان عبارتی که شما تایپ کرده‌اید نمایش دهد برای مثال، شما قصد جستجوی اطلاعاتی در زمینه تاثیر تغییرات آب و هوا بر سرطان پوست دارید؛ احتمال دارد فرد در شکل غیر حرفه‌ای جستجو را با کلمات آب و هوا، تغییرات، پوست، سرطان و تاثیر شروع کند و هریک از این ۵ واژه را به صورت مستقلانه جستجو کند. در این هنگام خواهید دید موتور جستجو برای مثال برای واژه پوست حدود ۳۵ میلیون نتیجه چستجو ارایه می‌کند که این حجم از نتایج به هیچ عنوان به درد پژوهشگر نخواهد خورد. بهترین کار ممکنه این است که عبارتی کوتاه و کاملاً مرتبط درست کنید و آن را در داخل کوتیشن گذاشته و جستجو نمایید: “تاثیر تغییرات آب و هوا در سرطان پوست” خواهید دید ۳۵ میلیون جستجو به ۷۰ جستجوی کاملاً مرتبط محدود گردید.

۲- از کلمات مترادف و اختصاری رایج برای کلید واژگان خود استفاده کنید. یکی از بهترین روشهای جستجوی حرفه‌ای استفاده از کلمات مترادف در کنار کلمات دقیق می‌باشد. برای مثال اگر شما درباره جنگ جهانی دوم در حال جستجوی مطالب هستید می‌توانید به جای جنگ جهانی دوم از واژه جایگزین World War II استفاده کنید. استفاده از کلمات مترادف و هم خانواده و جایگزین و یا کلماتی که واژگان اختصاری دارند در جستجو بسیار الزامی و مهم است.

۳- محدود کردن جستجو به زمان انتشار مقالات. تقریباً تمامی موتورهای جستجو به شما این امکان را می‌دهند که بتوانید جستجوی خود را محدود به یک زمان خاص کنید. برای مثال، وقتی شما می‌خواهید مقالات ۵ سال اخیر را در یک حیطه خاص به دست آورید و مقالات قدیمی‌تر مدنظر شما نیست، می‌توانید بازه زمانی ۵ سال اخیر را انتخاب کنید، سپس به جستجوی کلید واژگان خود بپردازید.

لینک‌های مفید دیگر را مطالعه کنید.

هزینه پذیرش و چاپ مقاله

پذیرش مقاله در مجلات معتبر ISI و اسکوپوس

پذیرش و چاپ مقاله isi تضمینی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>