معرفی یک روش مفید برای انتخاب طرح پژوهشی مناسب
طرح پژوهشی یا research design به نقشه یا روالی گفته میشود که محقق آن را برای خود ترسیم مینماید تا از آغاز تا انتهای پژوهش تمامی فعالیتهای خود را بر اساس آن انجام دهد. این کار دقیقاً مانند نقشه کشی ساختمان است. مهندس معمار نقشه یک ساختمان را ترسیم میکند و سپس بر اساس آن نقشه به ساخت بنا میپردازد. داشتن یک طرح و نقشه پژوهشی کافی نیست و حتماً فرد باید در انتخاب آن دقت لازم را انجام دهد تا دادههای دقیقی را بدست اورد. همانند بسیاری از بناهای ساختمانی که بر اساس نقشه ساخته میشوند اما بعد از گذشت حتی ۲ یا ۳ روز مشکلات در خانه بروز میکند. هرچند برای ساخت آن طرح و نقشه موجود بوده اما نقشه دقیق و شفاف نبوده و جزییات آن دچار مشکل بوده است. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.
بیشتر بخوانید: نحوه نوشتن فرضیه در پژوهش های علمی
تمامی محققان در آغاز راه پژوهش بارها با این سوال مواجه شده بودند که برای بررسی این موضوع باید یک آزمایش انجام دهند، پرسشنامه ارایه کنند، مصاحبه کنند یا از روشهای دیگر استفاده کنند. این سوال دقیقاً همان سوالی است که در پاسخ به سوال طرح تحقیق یا طرح پژوهش چیست ارایه میشود. وقتی شما تصمیمی گرفتید که برای انجام پژوهش خود دست به یک آزمایش علمی بزنید طرح پژوهش خود را طرحی آزمایشی انتخاب کردهاید. حال سوال اینجاست که ملاک انتخاب طرح پژوهش چییست؟ در اینجا به معرفی یک روش مفید برای انتخاب طرح پژوهشی مناسب میپردازیم.
معرفی یک روش مفید برای انتخاب طرح پژوهشی مناسب
بهترین روش انتخاب طرح پژوهشی مراجعه محقق به ادبیات پژوهش مرتبط با موضوع پژوهشی کنونی خود است. محقق میتواند با جستجو در مقالات چاپ شده مرتبط با موضوع پژوهش خود با روشهای تحقیقی پژوهش مختلفی آشنا شود و ببیند چه طرحهایی قبلاً برای انجام این پژوهشها استفاده شده است. چنین کاری به شما ایده اصلی انتخاب طرح پژوهش را خواهد داد (بیشتر بخوانید: ۱۱ موتور جستجوی عالی برای محققان و پژوهشگران را بشناسید). همچنین، میتوانید با همکاران یا اساتید خود صحبت کنید و از انها پیشنهادات احتمالی را دریافت کنید.
در نهایت طرحی را انتخاب کنید که به نظر میرسد بهترین روش برای پاسخ دهی به سوال پژوهشیتان است و بر اساس آن شما میتوانید دادههای دقیق و تحلیلهای مناسب را انتخاب کنید.
به یاد داشته باشید که یکی از عمدهترین دلایل پذیرش و یا رد مقالات طرح پژوهش آنهاست. بنابراین با انتخاب صحیح آن اعتبار و کیفیت مقاله خود را تضمین نمایید.
لینکهای مفید دیگر را مطالعه کنید.
مقاله ترویجی و علمی پژوهشی چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟
سابمیت، پذیرش و چاپ مقاله در مجلات مورد تایید وزارت علوم
دیدگاه خود را ثبت کنید