11 موتور جستجوی عالی برای محققان و پژوهشگران را بشناسید

۱۱ موتور جستجوی عالی برای محققان و پژوهشگران را بشناسید

جستجو برای پیدا کردن  مقاله و منابع مرتبط یکی از سخت‌ترین و حساس‌ترین مراحل نگارش یک اثر علمی مانند مقاله و پایان نامه می‌باشد. معمولاً در راه جستجوی مقالات و منابع، محیط‌هایی که محققان در انجا به سرج می‌پردازند بسیار مهم است زیرا مقالاتی که در آن محیطها در دسترس پژوهشگران قرار می‌گیرد می‌تواند الهام بخش یا گمراه کننده آنها باشد. هستند پایگاه‌هایی که در انها مقالات با کیفیت پایین نمایه می‌شود و استناد به چنین مقالاتی می‌تواند باعث کاهش کیفیت مقاله شود. معرفی موتورهای جستجوی خوب که می‌تواند دسترسی محققان را برای مقالات باکیفیت و خوب امکانپذیر سازد می‌تواند بسیار مفید باشد. در زیر به معرفی برخی از بهترین موتورهای جستجو می‌پردازیم. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با ریسرچ گیت و ده واقعیت جالب درباره آن

۱- گوگل اسکولار (Google Scholar): گوکل اسکولار در سال ۲۰۰۴ تاسیس شد و در آن مقالات بسیار زیادی از منابع و مجلات آنلاین نمایش داده‌ می‌شود. این پایگاه یک پایگاه بسیار محبوب و دردسترس محققان می‌باشد.

۲- سایت سیر (CiteSeerx): سایت سیر یک کتابخانه دیجیتال و ژرونال دانشگاهی آنلاین می‌باشد که مقالاتی در زمینه علوم کامپیوتر به محققان ارایه می‌‌کند. این پایگاه که در سال ۱۹۹۸ تاسیس شده است اولین پایگاه آنلاینی بود که در دسترس محققان و پژوهشگران قرار گرفت.

۳- گت سایتد (GetCITED): این پایگاه شامل ۳ میلیون مقاله با بیش از سه میلیون مولف را شامل می‌شود. این پایگاه نیز یکی از پایگاه‌های قدرتمند علمی است که دو ویژگی خاص آن را در مقایسه با سایر پایگاه‌های علمی برجسته‌تر نموده است: ۱- یک پایگاه جامع است. ۲- یک تالار گفتگو (discussion forum) در اختیار پژوهشگران قرار می‌دهد تا آنها به صورت آنلاین و آفلاین به تبادل نظر و اطلاعات بپردازند.

۴- پژوهش‌های دانشگاهی مایکروسافت (Microsoft Academic Research): این پایگاه اطلاعاتی که به وسیله شرکت مایکروسافت Microsoft Research تاسیس شده است بیش از ۴۸ میلیون مقاله و آثار علمی دیگر را از بیش از ۲۰ میلیون مولف در خود گنجانیده است. در این پایگاه شما می‌توانید از رشته‌های دانشگاهی مختلفی به جستجوی مقاله بپردازید.

11 موتور جستجوی عالی برای محققان و پژوهشگران را بشناسید

۱۱ موتور جستجوی عالی برای محققان و پژوهشگران را بشناسید

۵- بیو آنلاین اینترنشنال (Bioline International): این پایگاه یکی دیگر از پایگاه‌های علمی است که در سال ۱۹۹۳ تاسیس شده است. جالب است بدانید این پایگاه مقالاتی از کشورهای جهان سوم  (۱۵ کشور) را در خود نمایه می‌سازد. اغلب مقالات موجود در این پایگاه در رشته‌های کشاورزی، زراعت، بهداشت، غذا و دارو و سلامتی است. در این پایگاه مقالات مربوط به به ۷۰ مجله موجود می‌باشد.

۶- دایرکتوری مجلات اوپن اکسس (Directory of Open Access Journals): این پایگاه یکی دیگر از پایگاه‌های غنی و قوی علمی است که مقالات حدود ۸۰۰۰ ژورنال را در موضوعات و حیطه‌های مختلف در خود ارایه می‌دهد.

۷- پلوس وان (PLOS ONE): این پایگاه یک پایگاه بسیار قدرتمند است که مقالات مجلاتی که بعد از داوری سفت و سخت مورد پذیرش قرار گرفته‌اند را نمایه می‌کند. شما می‌توانید مقالات بسیاری زا از انتشارات دانشگاهی در این پایگاه بیابید.

۸- بیو وان (BioOne): یک پایگاه علمی استثنایی برای یافتن مقالاتی در حیطه‌]ای علوم طبیعی، بیولوژی و علوم اکولوژی است. این پایگاه در سال ۲۰۰۸ تاسیس شده است که در آغاز یکNGO بوده که بعد ز مدتها تبدیل به یک پایگاه اطلاعاتی شده است. این پایگاه مقالات بیش از ۲۵۰۰۰ موسسه در جهان را در خود نمایه می‌سازد.

11 موتور جستجوی عالی برای محققان و پژوهشگران را بشناسید۱۱ موتور جستجوی عالی برای محققان و پژوهشگران را بشناسید

۹- مقالات پیشرفته علوم و تکنولوژی (Science and Technology of Advanced Materials): این پایگاه در سال ۲۰۰۰ تاسیس شده است کو مقالات مختلف در زمینه علوم و تکنولوژی را نمایه می‌سازد. اغلب مقالات این پایگاه به صورت رایگان در اختیار محققان قرار داده می‌شود.

۱۰- مجله جدید فیزیک (New Journal of Physics): این پایگاه در سال ۱۹۹۸ تاسیس شده است. این پایگاه توسط موسسه Institute Of Physics and Deutsche Physikalische Gesellschaft تدوین و طراحی شده که تازه‌های علم فیزیک در آن از طریق نمایه سازی مقالات مجله‌های فیزیک ارایه می‌شود.

۱۱- ساینس دایرکت (ScienceDirect): پایگاهی است که در آن متن کامل مقالات علمی ژورنال‌ها و همچنین بخش‌هایی از کتاب‌های علمی از بیش از ۲۵۰۰ مجله و ۲۰۰۰۰ کتاب ارایه می‌شود.

۱۲- موتور جستجوی سیناپس (scinapse)

علاوه بر این موتورهای جستجو، یک موتور جستجوی دیگر نیز در سال ۲۰۱۸ در کشور کره‌جنوبی به نام سیناپس تاسیس شده است که حاوی ۱۷۰ میلیون مقاله می‌باشد (آشنایی با موتور جستجوی سیناپس Scinapse برای سرچ مقاله).

لینک‌های مفید دیگر را نیز مطالعه کنید:

چاپ مقاله در مجلات علمی

انتخاب مجله برای مقاله و معرفی چهار روش عالی آن

اصول کلیدی نگارش کلید واژگان در یک مقاله علمی

23 پاسخ
  1. بهروز رستمی
    بهروز رستمی says:

    سلام مطالب سایتتون بسیار عالی و بسیار مفید و سودمند است. دست همه عزیزانی که برای سایت زحمت می کشند درد نکند. واقعاً درست مریزاد.

    پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      با سلام
      منابعی که در اینجا از آنها اسم بردیم پایگاه هایی هستند که عمدتاً در آنها مقالات چاپ شده در مجلات مختلف به اصطلاح علمی ایندکس می شود و به خودی خود مجله نیستند بلکه پایگاه هایی هستند که مجلات و متعاقباً مقالات جاپ شده در انها را معرفی می کنند. بعضی از این پایگاه ها شاید در دل خود پایان نامه های دانشجویی را هم ایندکس کنند، اما ۹۵ درصد آنها عمدتاً مقالات را ایندکس می کنند.

      پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      با سلام
      بله، در فرآیند چاپ مقاله اعم از فرمت بندی مقاله، انتخاب مجله مناسب، ترجمه نیتیو، نگارش کاورلتر ، ارسال مقاله و پیگیری های بعدی می توانیم در خدمت شما باشیم. می توانید از طریق شماره های تماس با ما در ارتباط باشید.

      پاسخ دادن
  2. سکینه گنجی
    سکینه گنجی says:

    با سلام و عرض خسته نباشید
    میخواستم بدونم شما کار ترجمه مقاله هم انجام میدید؟ من میخوام مقاله برای ژورنالهای خارجی ارسال کنم شما ترجمه برای ژورنالهای خارجی هم انجام میدید؟

    پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      با سلام خدمت شما
      بله، ما گروهی از مترجمین نیتیو رو در اختیار داریم که با توجه به استانداردهای مورد نیاز برای ژورنالهای معتبر خارجی کار ترجمه رو انجام می دهند. همچنین، همکاران ما میتوانند تمامی اشکالات و ایراداتی که احیاناً به ترجمه مقاله ارایه شده است را به صورت رایگان تا مرجله چاپ انجام دهند.
      شما میتوانید با همکاران ما از طریق شماره تماس موسسه ارتباط برقرار کنید و با بخش ترجمه مقاله صحبت کنید.

      پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      با سلام
      مجموعه اوج دانش برای برای آندسته از دوستان که کار چاپ مقاله را دارند به صورت تضمینی و با کیفیتی بسیار عالی ترجمه نیتیو ارایه می دهد. تضمین کار به این صورت می باشد که دانشجو می تواند بعد از ارسال مقاله به مجله هرگونه مشکل ترجمه را برای ما برگردانده تا نسبت به رفع ان اقدام کنیم. همچنین، قبل از ارسال مقاله ترجمه شده به مجله، متقاضی می تواند با یکی از اساتید و متخصص رشته خود درباره کیفیت ترجمه مشورت نماید و هرگونه ایراد و اشکال وارد شده را ارایه نماید.
      گروه ترجمه تخصصی ما یکی از بهترین گروه های ترجمه نیتیو است که توانسته ایم تاکنون در ترجمه مقالات بسیاری موفق عمل نموده و رضایت دانشجویان و اساتید را برآورده سازیم. هم اکنون موسسه ما قراردادی با اساتید ۳ دانشگاه مطرح کشور دارد تا به ترجمه مقالات دانشجویان و اساتید آن دانشگاه ها بپردازید. شما می توانید برای آگاهی از تعرفه های ترجمه با شماره های تماس ما در ارتباط باشید.

      پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      با سلام
      درباره مجلات اسکوپوس قبلاً توضیخات کافی داده شده است. ضریب تاثیر مجلات اسکوپوس با مجلات isi و سایر مجلات متفاوت است. مجلات اسکوپوس ضریب تاثیرشان با Q مشخص می شود. به این شکل که Q1 برای مجلات خوب و بسیار قوی، و Q4 برای مجلات حد متوسط تر ارایه می شود. یک سری مجلات اسکوپوس هم هست که هنوز مقدار Q دریافت نکرده اند.

      پاسخ دادن
  3. ترابی
    ترابی says:

    با سلام و عرض خسته نباشید
    این پایگاه ها با گوگل اسکولار چه تفاوتی دارند؟ آیا میشه به جای گوگل اسکولار از اونها استفاده کرد؟ خیلی ممنون

    پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      سلام
      ببینید مواردی که در این مطلب مطرح شده است همگی پایگاه های استنادی علمی است که در انها تعداد زیادی از مجلات ایندکس می شوند و مقالات آنها چه به صورت pdf یا به صورت چکیده در اختیار پژوهشگران قرار می گیرند. گوگل اسکولار پایگاهی است که می تواند حاوی تمامی مقالاتی باشد که در این پایگاه ها چاپ شده یا اینکه بخشی از آنها را شامل می شود. اما در نظر بگیرید برخی از مجلات یا پایگاه های استنادی در گوگل اسکولار ایندکس نمی شوند و شما برای درسترسی به آنها حتماً می بایست وارد پایگاه های خاصی شوید. این پایگاه های حاص در مطلب فوق ارایه شده اند که در کنار گوگل اسکولار می تواند مجموعه ای کامل از پایگاه های استنادی برای محققان و پژوهشگران ارایه کند.

      پاسخ دادن
  4. مهرایین
    مهرایین says:

    از راهنمایی خوبتون ممنون فقط یک زحمتی بکشید در معرفی هر موتور جستجو رشته های تخصصی شون را با دقت بیشتری طرح کنید و از موتورهای scopus , pubmed , isi , Web of Science، EMbase هم برای رشته های پزشکی بذارید.
    ممنون

    پاسخ دادن
  5. فهیمه
    فهیمه says:

    سلام و وقتتون بخیر. ترفندهایی برای محدود و فیلتر کردن جستجو در سایتهای علمی رو توضیح میدین لطفا؟ ینی فرمولی داره برای فیلتر کردن؟ در عنوان مثلا

    پاسخ دادن
    • مدیر سایت
      مدیر سایت says:

      با سلام
      طبیعتاً در ابزارهایی که اینجا برای شما معرفی شده است برای عنوان مقاله فیلتر وجود دارد. ما، یکی از ابزارهای قدرتمند جستجوی علمی را توضیح داده ایم و در ان انواع فیلترها را تشریح نموده ایم که شما می توانید آن را در این لینک مطالعه کنید.
      http://www.sciencepeak.com/?p=7198
      تقریباً بسیاری از موتورهای جستجو این امکانات را برای فیلتر دارند.

      پاسخ دادن

دیدگاه خود را ثبت کنید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>